Deze chips vragen om iets meer afwerking, maar zijn een verrassend en eenvoudig alternatief voor chips als hapje of klein voorafje.
Laat je verrassen door de fris-zure smaak van de chutney, in combinatie met de zachtheid en zoute toets van de feta.
Wat heb je nodig?
1 zak tortillachips (naturel)
1 pakje feta kaas
Tomatenchutney
Wat heb je nodig voor 1 grote bokaal tomatenchutney:
250 g rijpe tomaten
1/4 rode paprika
1 zure groene appel
3 dl water
100 gr witte suiker en 2 el candarel of 2 el honing
1 el sumac (optioneel)
1 el zwarte peper en een snuifje zout
4 el frambozenazijn
4 kleine pikante pepertjes
2 blaadjes gelatine
Werkwijze:
Snij alles in blokjes en breng alles aan de kook. Laat op een hoog vuur 2 min. doorkoken en zet dan het vuur lager. Mix na 15 min. alles door en laat nog 5 min.
doorkoken. Haal van het vuur. Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Knijp uit en voeg al roerend toe.
Giet de chutney in een schone bokaal en laat afkoelen.
Bouw je hapjes op:
Schik de chips op een mooi bordje. Snij de feta kaas in blokjes van 2 op 1 cm. Werk af met een lepeltje tomatenchutney en een takje verse tijm.
Reactie schrijven