· 

Tortillachips met tomatenchutney

Deze chips vragen om iets meer afwerking, maar zijn een verrassend en eenvoudig alternatief voor chips als hapje of klein voorafje.

Laat je verrassen door de fris-zure smaak van de chutney, in combinatie met de zachtheid en zoute toets van de feta.

Wat heb je nodig?

1 zak tortillachips (naturel)

1 pakje feta kaas 

Tomatenchutney 

 

Wat heb je nodig voor 1 grote bokaal tomatenchutney:

 

250 g rijpe tomaten

1/4 rode paprika

1 zure groene appel

3 dl water

100 gr witte suiker en 2 el candarel of 2 el honing

1 el sumac (optioneel)

1 el zwarte peper en een snuifje zout 

4 el frambozenazijn

4 kleine pikante pepertjes

2 blaadjes gelatine

 

Werkwijze:
Snij alles in blokjes en breng alles aan de kook. Laat op een hoog vuur 2 min. doorkoken en zet dan het vuur lager. Mix na 15 min. alles door en laat nog 5 min. doorkoken. Haal van het vuur. Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Knijp uit en voeg al roerend toe.

Giet de chutney in een schone bokaal en laat afkoelen.

 

Bouw je hapjes op:

Schik de chips op een mooi bordje. Snij de feta kaas in blokjes van 2 op 1 cm. Werk af met een lepeltje tomatenchutney en een takje verse tijm.

Reactie schrijven

Commentaren: 0