· 

Chili con carne

Deze eenvoudige maaltijd is snel klaar en eenvoudig aan te passen naar eigen smaak.

Je kan de guacamole zelf maken, maar uiteraard is deze ook kant en klaar te koop. 

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de chili con carne:

500 gr gehakt naar keuze

3 rode uien
2 teentjes look
3 wortelen
3 wortelen

1 rode paprika

2 rode pepertjes
1 tl kaneel, 1 tl komijn, enkele blaadjes laurier
2 blikken bruine bonen of kikkererwten (350 gr)

1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 blik tomaten in blokjes (400 gr)

2,5 dl groentebouillon

 

 

Werkwijze:

Snipper look, uien en verse kruiden fijn. Snij alle groenten in blokjes. Stoof de uien en de look aan in olijfolie en voeg het vlees toe. Bak tot dit bruin kleurt en voeg dan de groenten en de kruiden toe. Laat nog enkele minuten bakken en voeg dan de bouillon, tomatenpuree en de blokjes toe.

Laat 40 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat extra water toe als de saus te droog begint te worden.

Ingrediënten voor de guacamole:

2 rijpe avocado's
sap van 1/2 limoen
peper en zout
enkele takjes tijm en koriander

Werkwijze:

Mix alles tot een gladde pasta.

 

Serveer de chili con carne met tortillachips, zure room en de guacamole. Werk af met verse koriander.

Reactie schrijven

Commentaren: 0