· 

Vijgen met geitenkaas

Eind juli-begin september is hét moment om verse vijgen te oogsten of te kopen. Deze heerlijk zoete vruchten kan je in een handomdraai transformeren in een lekker hapje of dessert. 

Vandaag een klassiek receptje: Vijgen met geitenkaas.

Wat heb je nodig voor 4 hapjes:
4 verse vijgen

zachte geitenkaas
handjevol walnoten of andere noten

2 handjesvol gedroogde moerbeien
vel bakpapier


Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de vijgen in zodat er een kruis ontstaat. Schep hierin een royale eetlepel verse kaas.
Schik op het vel bakpapier, leg dit op een bakplaat en schuif in de oven voor 5 minuten.
Haal de vijgen even uit de oven. Leg de noten en de gedroogde moerbeien naast de vijgen en bak alles nog 5 minuten, totdat de noten en de moerbeien lekker krokant zijn, en de kaas lekker zacht is geworden.

Schik de vijgen op een bordje en strooi er de moerbeien en de noten over. 
Ben je een echte zoetekauw? Werk dan af met enkele druppels honing.

Reactie schrijven

Commentaren: 0